DAPATKAN NOTA-NOTA SERTA SOALAN DAN SKEMA BIOLOGI DISINI - SILA KLIK

Friday, February 26, 2010

GARDENIA BAKERIES diasaskan oleh orang Amerika

Roti GARDENIA memang menjadi pilihan utama kebanyakan rakyat Malaysia. Tentu semua masih ingat iklan yang menaikkan nama Gardenia " Ohhh...Gardenia..Enak dimakan begitu saja...Ohhh...Gardenia.

Namun begitu pengasas roti gardenia ialah rakyat Amerika. Sama ada Gardenia ada memberikan sumbangan kepada Yahudi atau tidak, tidaklah diketahui. Walaubagaimanapun, yang pasti Amerika adalah pendokong kuat Israel. Sejarah membuktikan, semua Presiden Amerika adalah bangsa Yahudi, malah Obama sendiri pun bukanlah seorang Islam.

Berikut adalah maklumat berkaitan sedikit sejarah Gerdenia daripada laman web rasmi gardenia Malaysia. Klik siniGardenia pernah mendapat pengiktirafan daripada Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) sebagai syarikat pengeluar barangan pengguna pertama mematuhi piawaian ISI 2020 dan diiktiraf sebagai Muslim's Friendly Organization (MFO)

Sehubungan itu penulis memberikan kepada pembaca membuat pertimbangan sendiri berdasarkan IMAN dan TAQWA sama ada ingin membeli atau memboikot Gardenia. Penulis tidak sekali-kali ingin mempengaruhi pembaca blog ini, tetapi sekadar berkongsi maklumat untuk difikirkan bersama. Allahuakbar.

No comments:

Post a Comment